Nasza Polityka Prywatnosci oraz Cookies została zaktualizowana.

Wprowadziliśmy kilka istotnych zmian w naszej Polityce Prywatności i Plików Cookies i chcemy, abyś wiedział, co to oznacza dla Ciebie i Twoich danych

Menu

Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch

Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch
Bakłażany od dawna goszczą na polskich stołach - napisała na swoim profilu Anna Lewandowska. (Fot. Facebook/Anna Lewandowska)
"Moja dzisiejsza propozycja na lunch to bakłażan faszerowany komosą ryżową i porem z orzeszkami pinii" - oznajmia na Facebookowym profilu Anna Lewandowska. "Spróbujesz?" - zachęca żona naszego najlepszego piłkarza Roberta Lewandowskiego.

Składniki potrzebne na dwie porcje: 2 bakłażany, 2 marchewki, por, ząbek czosnku, pół szklanki surowej komosy ryżowej, garść orzeszków pinii (lub pestek dyni), łyżka oleju kokosowego, pół pęczka koperku, szczypta soli morskiej, szczypta pieprzu czarnego i majeranku.

Sposób przygotowania: "Bakłażany dokładnie umyłam, osuszyłam ręcznikiem, przekroiłam wzdłuż i wydrążyłam środek. Ugotowałam komosę ryżową w lekko osolonej wodzie. Marchewkę starłam na tarce, na małych oczkach. Pokroiłam por na talarki" - opisuje Anna Lewandowska.

"W miseczce wymieszałam wszystkie składniki farszu: środek bakłażana, marchewkę, komosę, por, drobno posiekany czosnek i koperek, olej kokosowy oraz przyprawy. Wypełniłam nim bakłażan i piekłam ok. 25 minut w 200 st." - kończy trenerka.